Информация

 

St Peter’s International School е международно признато училище с повече от 27 години академичен опит, с много добре развити спортна и артистична програма, изключителни съоръжения и модерен кампус. То е част от Inspired Group – верига от над 60 училища на 5 континента, в които се обучават общо над 45 000 ученика.

Международно училище St. Peter’s се намира в най-старата държава на Иберийския полуостров – Португалия, която се гордее със своето богато културно и артистично наследство, разнообразие от пейзажи, идилични плажове и космополитни градове. Лисабон, столицата на слънчева Португалия, е само на кратко разстояние от кампуса на училището.

Учениците се настаняват в модерно обзаведено общежитие, което отвори врати през септември 2021 г. Всяка стая е с 2 легла, гардероби, двойно бюро, самостоятелен санитарен възел, климатик и индивидуални сейфове. Общите зони разполагат с мека мебел, телевизор и добре оборудван кухненски бокс.

С идеята да бъде като втори дом за своите възпитаници, St. Peter’s има за цел адеквато да запълни свободното време на пансионните ученици. Организират се посещения на музеи, изложби, галерии, кино, театър, балет, както и обиколки до исторически райони и екскурзии с екскурзовод. От спортните дейности най-популярни са футбол, баскетбол, волейбол, тенис, фигурно пързаляне, туризъм, колоездене и др. 

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат входни тестове по английски език, математика и логическо мислене.

Местоположение: Palmela

Възраст на учениците: 14 – 18 год.

Образователни програми: IGCSE, IB

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 30 612 – EUR 33 783