Информация

 

St. John’s International School се ползва с репутация на едно от най-добрите международни училища в Европа. Основано е през 1964 г. и  вече 50 години в него се обучават децата както на местните жители, така и на голяма част от международната общност в Брюксел – общо около 600 ученика от 55 различни държави, които са носители на различнични културни обичаи и традиции. Повече от 90% от децата завършват с отлична IB диплома и са приети в едни от най-добрите университети по света

Училището е разположено в град Ватерло (около 30,000 жители), на няколко километра на юг от Брюксел. Районът предлага много възможности за активности на открито: джогинг, каране на колело или излет сред красивата природа.

Децата се настаняват в общежития на територията на училището в стаи с по 2 или 4 легла с общ санитарен възел, като момчета и момичета са в различни крила на сградата. На разположение на учениците е и кафетерия.

Училището разполага със студио за балет и танци, театрална зала, арт ателие, малки музикални студиа за самостоятелно практикуване, спортно игрище, два физкултурни салона, фитнес салон, тенис кортове и алеи за лека атлетика.

Кандидатите представят академична справка за последните 3 години и сертификат за владеене на английски език. Провежда се и интервю.

Местоположение: Брюксел, Белгия

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: MYP, IBDP, Advanced Placement Programme

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 55 040 – EUR 59 535