Информация

 

St George’s International School e първокласно пансионно училище и водеща образователни институция в Швейцария. Създадено през 1927 г., днес в него се обучават 400 ученици от 60 различни националности, които живеят в атмосфера, близка до семейната. Мисията на училището е да се развиват индивидуалността на възпитаниците си, увереността им и отношението им към усвояване на знания. Богатата базата на училището включва: игрище за футбол, многофункционални и тенис кортове, спортни зали, библиотека, компютърни и научни лаборатории, концертна зала, ателиета за изкуства, танцово студио, паркове и др.

St George’s International School e  част от веригата училища на  Inspired Group.

Намира в близост до Монтрьо, в околността Clarens, на по-малко от час път с кола от Женева. Кампусът на училището се простира на площ от 12 акра с живописна гледка към Женевското езеро и Алпите.

Момчетата и момичетата се настаняват отделно, в общо четири общежития – в стаи с 1, 2 или 4 легла. В градите има също столова, пространства за отдих и общи дневни за социални контакти и игри.

Възпитаниците на St George’s International School са насърчавани ежедневно да развиват своите артистични, музикални и спортни умения. Те могат да участват в клубове по изкуства, певчески хор, музикално-театрален клуб с концерти, представления и изложби на училището, а спортната програма включва голям избор от дисциплини (тенис, голф, нетбол, футбол, гимнастика, биатлон и др.), в учебно и извънучебно време с акцент върху отборната игра. През зимния сезон учениците се учат да карат ски и сноуборд, посещавайки различни курорти в Швейцарските Алпи.

Кандидатите представя академична справка за последните 2 години. Полагат се тестове за проверка на нивото на английски език и логическото мислене на кандидата и се провежда интервю по Skype.

Местоположение: Мontreux

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: IGCSE, Pre-IB, IB, High School Diploma

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: CHF 90 620 – CHF 115 520