Информация

 

SIS е международно англоезично училище, в което се обучават над 700 деца от 45 националности. От тях 30% са от Англия, 35% - от Испания, а останалите са от Източна Европа, Америка и други част на света. Средната успеваемост на изпитите IB е 35 т. Възпитаниците на училището продължават образованието си в топ университети в Европа и САЩ.

Sotogrande International School (SIS) e  част от веригата училища на  Inspired Group.

Намира се в едноименното градче Сотогранде, на 30 минути от Марбея. Най-близкото голямо летище е Малага. Училището се намира в една от най-живописните области на Испания – Андалусия, популярна туристическа дестинация с красиви плажове, богата история и впечатляаваща архитектура.

Условията в модерното общежитие на училището са отлични. Децата се настаняват в стаи с 2 легла със самостоятелен санитарен възел. На тяхно разположение са: безжичен интернет, открит плувен басейн, библиотека, парк, танцово студио и спортни игрища.

Учениците могат да практикуват плуване, подводно гмуркане, баскетбол, футбол, голф, крикет, тенис, фехтовка. Предлагат се и клубове по интереси (творческо писане, журналистика, модел на Обединените нации) и екскурзии.

Кандидатите представят академична справка за последните 3 год.  Държат се изпити по английски език и математика, и интервю.

Местоположение: Sotogrande

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: MYP, IBDP

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 38 075 – EUR 48 510