Информация

 

Колежът е открит през 2002 г. и е част от престижната организация Nord Anglia Education, която обхваща 79 елитни училища в 32 държави. Учебната база се намира в подножието на красивия хълм Headington, откъдето се разкрива прекрасна гледка към South Park. По традиция колежът е в челната класация на финалните изпити A Levels (2022 г. 92% от учениците са получили оценка A*-A). Възпитаниците на училището продължават образованието си в топ университети в цял свят: Англия (Oxford, Cambridge, Imperial College London, London School of Economics), Америка, Австралия, Хонг Конг, Сингапур и Япония.

Oxford International College (OIC) е селективно международно училище, което се намира в старинния академичен Оксфорд, само на час и половина с влак от Лондон.

Колежът разполага c 4 модерни общежития, които се намират в близост до учебната база. Предлагат се както самостоятелни стаи със санитарен възел, така и просторни студиа с  кухненски бокс. Осигурен е пълен пансион.

Учениците се включват в разнообразни клубове по интереси: академични (химия, биология, финанси, дебатиране), спортни (тенис, волейбол, бадминтон), както и в благотворителни прояви, градинарство, шах и др. Организират се посещения на културни прояви, туристически забележителности и екскурзии.

Кандидатите трябва да представят академична справка за последните 2 години на обучение, сертификати (вкл. IELTS), препоръки, грамоти и др. Полагат се изпити по отделни предмети и интервю.

Местоположение: Oxford

Възраст на учениците: 15-18 г.

Образователни програми: GCSE, A Level

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: GBP 45 117 – GBP 53 223