Информация

 

Колежът се помещава се в сграда от 1859 г., част от световното архитектурно наследство, преустроена за съвременния живот. Кампусът разполага и с голям спортен център, стена за катерене, пещера за спускане, тенис корт, музикално студио, танцово студио, театър и др. В училището учат деца от Европа, Азия и Африка. 

Кампусът на Myddelton College е разположен в прекрасния пазарен град Denbigh, в Северен Уелс. Манчестър и Ливърпул са само на два часа път, а добрата транспортна структура прави лесен достъпа до цялата страна.

Момичетата и момчетата се настаняват според пол и възраст в двойни или тройни стаи в 4 общежития с капацитет около 50 деца. Училището осигурява униформа и спортен екип.

Myddelton College дава възможности за практикуване на различни спортове: катерене, триатлон, голф, тенис, бадминтон, баскетбол, бягане, планинско колоездене, лека атлетика, ориентиране, плуване. Освен това, училището разполага с плувен басейн, тенис кортове, студиa за фотография и керамика. Други извънкласни занимания са: клуб за актьорско майсторство, клуб за дебати, радиоклуб и др.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, препоръка от преподавател и копие от международния си паспорт. Провежда се входящ тест и интервю.

Местоположение: Denbigh, Северен Уелс

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: GCSE, A Level

Стипендии: GBP 39 600

Годишна такса: до 50% от таксата за обучение за отлични ученици