Информация

 

В King’s College, Madrid се обучават 1350 деца от 45 националности. Kaмпусът на училището разполага с модерни класни стаи, 7 научни лаборатории, 3 мултимедийни центъра, 2 библиотеки, арт студио, аула и музикален отдел със 6 стаи за индивидуално обучение. Обучението е на английски език по британската образователна система. От септември 2020 г. в колежа се предлага и обучение по международната програма IB. Много от възпитаниците на колежа продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света.

King’s College, Madrid се намира в престижния квартал Soto de Viñuelas, на 25 км от центъра на испанската столица. Мадрид е едно от най-значимите икономически и културни средища в Европа и притегателно място за туристи от цял свят. King’s College Madrid e част от веригата училища на  Inspired Group.

Учениците се настаняват в общежитията на колежа, в комфортни стаи с 2 или 3 легла, със самостоятелен санитарен възел.

Училището разполага с отлична спортна база: закрит 25-метров плувен басейн, тенис кортове, волейболно и баскетболно игрище, футболно игрище, гимнастически салон и конна база. Предлагат се разнообразни клубове по интереси: актьорско майсторство, защита на човешките права, математика, уеб дизайн, френско кино, кирилицата като начин за комуникация, музика, визуални изкуства, и др. Училището редовно организира посещения на спортни събития и забележителности в различни градове на Испания, както и в Англия, Германия, Португалия и други страни.  

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат онлайн комбиниран изпит по английски език и логическо мислене (както и по отделни предмети за прием в по-горните нива). Провежда се и интервю.

Местоположение: Madrid

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: GCSE, A Level, IB, летни курсове по английски/испански език и футболен лагер

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 31 440 – EUR 37 800