Информация

 

Според класация на El Mundo, International School San Patricio Toledo е сред първите 5 най-добри училища за средно образование в Испания. ISSPT е с високи академични стандарти и дава възможност на възпитаниците да учат по програмата IB на испански и английски език. Предлага се и опция за индивидуално двуезично обучение. В училището се обучават 560 деца от САЩ, Китай, Бразилия, Португалия, Венецуела и др.

International School San Patricio Toledo, основано през 2006 г.,  e част от веригата училища на Inspired Group. Разположено е в прекрасна жилищна зона на Толедо на територия от 30 000 кв.м. Градът е част от световното културно наследство, а в миналото е бил столица на Испания. Той е пример за мирното съжителство на три религии и култури – християнство, ислям и юдаизъм.

Училището разполага със собствено общежитие. Учениците се настаняват в стаи от 2 до 4 легла. Момчетата и момичетата са в отделни крила на общежитието.

В ISSPT се практикуват футбол, баскетбол, лека атлетика, волейбол, голф, плуване, пинг понг, билярд, гмуркане, бягане, джудо. Извънкласните занимания са музика, актьорско майсторство, танци, готварство, рисуване и изучаване на чужди езици. Образователните програми дават разширяват знанията за испанския език, държава, култура и история.

Провежда се интервю с кандидата, след което той държи и онлайн тест за логическо мислене. Кандидатът представя академична справка за последните 2 години и препоръка от настоящото училище.

Местоположение: Toledo

Възраст на учениците: 12 – 18 год.

Образователни програми: MYP, IBDP

Стипендии: Да – за ученици с отлични академични постижения

Годишна такса: EUR 30 005 – EUR 34 465