Информация

 

Основано през 1958г., International School of Milan е най-старото международно училище в Милано. Днес в него се обучават 1000 деца от 68 различни националности, за които се грижат 130 учители и възпитатели. Кампусът на училището е най-големият в Италия и се отличава със своята новаторска, устойчива и функционална архитектура.

International school of Milan е част от веригата училища на Inspired Group. Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Baranzate. Училището предлага услугата за превозване на децата „от врата до врата“, а маршрутът на училищния автобус позволява на учениците живеещи в различни части на града да достигнат до училището всеки ден лесно и безопастно.

Настаняването на учениците в пансиона на училището започва от 14-годишна възраст. Общежитията се помещават в нова и модерна сграда. Децата се настаняват в самостоятелни или двойни стаи със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

Училището разполага с плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, добре оборудвани лаборатории за научни и ИТ дейности, амфитеатрална зала, специални стаи за занимания с музикални инструменти, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих. В свободното си време децата могат да практикуват танци, бойни изкуства и различни видове групов спорт. Организират се клубове по фотография, актьорско майсторство, керамика, и креативно писане.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Държат се приемни изпити по английски език и математика, както и интервю.

Местоположение: Milano

Възраст на учениците: 3 – 18 год.

Образователни програми: IBDP, MYP, PYP

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 34 740– EUR 43 940