Информация

 

Earlscliffe е елитно учебно заведение, част от престижната образователна организация Dukes Education. Училището разполага с 8 уникални сгради във викториански и необароков стил, в които са направени значителни инвестиции. Характерни за Earlscliffe са системата за ежеседмична проверка на знанията (TRaC – Test, Rank, Coach) и обучението в малки групи (до 8 ученика). Резултатите от отличната академична подготовка са красноречиви: училището е на 38-мо място в класацията на в-к Telegraph за най-успешните училища в преподаването на програма A Level.

Earlscliffe (Ърлсклиф) се намира във Folkestone, пристанищен град в живописното графство Kent. Удобните транспортни връзки го правят изключително достъпен – само на 55 мин. с влак от Лондон и на 2 ч. от Париж и други европейски градове.

Училището разполага с 5 луксозни общежития – 3 за момчета и 2 за момичета. Стаите са с 1 или 2 легла, изключително просторни и светли, със самостоятелен санитарен възел

Спортният център на града е в непосредствена близост до кампуса на училището и предоставя отлични условия за практикуване на плуване, фитнес, футбол, скуош, бадминтон, тенис на маса, а през лятото – голф и тенис на корт. Баскетболната академия на колежа привлича талантливи спортисти, които желаят да съчетаят интензивните тренировки с качествено образование,   учениците с артистични таланти могат да се вкючат в Арт академията. Всяка седмица се организират посещения на интересни културни прояви в Лондон, а през уикендите  и екскурзии до Париж, северна Франция или Белгия.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Полагат се изпити по английски език и математика. Провежда се и интервю.  

Местоположение: Folkestone

Възраст на учениците: 15 – 19 год.  

Образователни програми: A Level, International Transition Year, Business Diploma, Dukes University Foundation Certificate, пролетни и летни езикови курсове

Стипендии: не се предлагат

Годишна такса: GBP 43 800