Информация

 

d’Overbroeck’s е част от образователната организация Nord Anglia Education, която обхваща елитни училища в цял свят. Колежът разполага с 3 модерни сгради, близо до центъра, а наскоро построеният Sixth Form Centre впечатлява с уникалната си архитектура и условия за обучение. Резултатите от финалните изпити A Level са впечатляващи – 67% oт учениците завършват с оценки А*/А и по традиция продължават образованието си в London School of Economics, Oxford, Cambridge, UCL, Exeter и други елитни университети. За по-малките ученици d’Overbroeck’s предлага отлична подготовка по програмите IGCSE и Pre-IGCSE.

d’Overbroeck’s (Довърбрукс) е иновативно училище, което заема челни позиции в редица престижни класации. Колежът се намира в старинния академичен Оксфорд, само на 1 ½ часа с влак до Лондон.

Колежът разполага cъс 6 модерни общежития, в които учениците се настаняват в стаи с 1 или 2 легла. Предлага се и настаняване в грижливо подбрани приемни семейства.

Училището ползва отличната спортна база на Oxford Brookes University, която предлага възможности за практикуване на тенис, плуване, ръгби, танци, футбол, хокей на трева, гребане и др. Тенис академията е за ученици от 16 до 18 г., които желаят да съчетаят професионални тренировки с качествено образование. Предлагат се още клубове по интереси, разнообразни музикални, театрални и литературни прояви и конкурси. Организират се екскурзии до културни забележителности както в Англия, така и в Европа.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, както и препоръка от преподавател. Полагат се он-лайн изпити по английски език и математика, както и интервю.

Местоположение: Oxford

Възраст на учениците: 13 – 19 год.

Образователни програми: Pre-IGCSE, IGCSE, A Level

Стипендии: Да – стипендиите достигат до GBP 6000 отстъпка от таксите за обучение за ученици до 15г. възраст; за ученици на и над 16 години, стипендиите са до 25% от таксата за обучение

Годишна такса: GBP 47 508 – GBP 56 673