Информация

 

Модерният кампус на училището включва административна сграда, сграда, в която се провеждат учебните занятия, красив параклис и спортен комплекс. Класовете са организирани в групи от не повече от 10 ученика. 100% от завършилите са приети в университет, като 90% продължават образованието си в швейцарските университети, които са едни от най-селективните в света.

Основано през 1897 г., Collège et Lycée Saint-Charles е селективно училище, разположено в Порантрюй (Porrentruy), кантон Юра, северозападна Швейцария, в близост до летището в Базел и границата с Франция. Заобиколено със зеленина, училището се намира в подножието на великолепен замък. Градчето (с около 7000 жители) е известно със своите многогодишни традиции в сферата на образованието и отвореността си към широкият свят.

Момчетата и момичетата се настаняват отделно, в самостоятелни стаи. На разположение на учениците в общежитията са занималня и библиотека. През свободното си време учениците, могат да използват зала за фитнес, закрит плувен басейн и помещения за отдих.

Училището предлага голямо разнообразие от спортни занимания, както индивидуални, така и групови. В свободното си време учениците могат да се занимават и с балет, хорово пеене, театър, филмово изкуство и други. Всяка седмица се организират и екскурзии до местни забележителности.

Училището приема само по 25 нови ученика всяка година, като кандидатите полагат входящи изпити по английски и/или френски език и математика. Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, препоръка от учител, мотивационно писмо и се явявят на интервю.

Местоположение: Порантрюй, Швейцария

Възраст на учениците: 13 – 18 г. (IB Diploma); 10 – 20 г. (Swiss Matura)

Образователни програми: International Baccalaureate (IB) Diploma; Swiss Matura; Bilingual Swiss Matura

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: CHF 63 400 – CHF 82 000