Информация

 

Collège du Léman (CDL) е основан през 1960 г. в отговор на нарастналото търсене на качествено образование за децата на представители на дипломатическите и деловите кръговe в Женева. В наши дни CDL e част от веригата Nord Anglia Education, в която членуват престижни пансионни училища. Учебните програми са на английски, френски или двуезични:

  • На английски език: IGCSE, American High School Diploma (AP), IB
  • На френски език: French Baccalaureate (BAC Français), Swiss Maturité
  • На английски и френски език: Swiss Maturité

Collège du Léman (Колеж дьо Леман) е международно училище, в което се обучават около 2000 деца от над 130 националности.  Кампусът на колежа се простира на 8 хектара в покрайнините на Женева и e само на 20 минути от летището.

Училището разполага с 10 модери общежития (тип вили), в които в  стаи с 2 или 3 легла са настанени над 250 деца.

Отличната спортна база на училището предлага възможности за практикуване на: плуване, тенис, волейбол, голф, стрелба с лък, баскетбол, боулинг и др. Всяка година College du Leman участва в инициативата ,,Учебен модел на Обединените нации” в Хага, в ,,Ученическите Обединени нации” в Женева, както и в международни олимпиади. Организират се екскурзии в цял свят, а през зимата учениците прекарват една седмица на ски и сноуборд в швейцарските Алпи.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и характеристика от преподавател, и полагат он-лайн тест по английски език.

Местоположение: Versoix, Geneva

Възраст на учениците: 11 – 18 год.

Образователни програми: IGCSE, IB, American High School Diloma,  BAC Français, Swiss Maturité

Годишна такса: CHF 94 400