Информация

 

В кампуса на CATS Academy Boston са инвестирани над 45 милиона долара. Базата включва: модерни класни стаи, учебни лаборатории, арт студио, 2 театрални салона, музикални зали,  гимнастически салон, студио за йога и танци, фитнес, ресторант, спортни игрища и 6 общежития.

Обучението е по американската образователна система и предлага над 20 предмета, както и специализирани курсове. Възпитаници на училището са приети в престижни американски университети като University of Washington, Georgetown, Penn State University, New York University и др.

CATS Academy Boston (КЕТС Академи Бостън) е престижно интернационално училище, което се намира на 20 мин. от центъра на американския град Бостън, Масачузетс. Градът е център на иновативните технологии и бизнеса, световен културен и образователен център.

В кампуса са построени 6 модерни общежития, с капацитет 400 легла. По-голямата част от стаите са самостоятелни със санитарен възел. Има възможност и за настаняване в подбрани приемни семейства.

Училището предоставя възможност за практикуване на: бадминтон, баскетбол, голф, футбол, волейбол. Спортните отбори на колежа участва активно в спортни състезания с други училища. Предлагат се и различни клубове по интереси: астрономия, технологии, математика, изкуства, училищен вестник, изучаване на библията, Модел на обединените нации, мода и доброволчески дейности. През уикендите се организират екскурзии до Бостън и околността.

Кандидатите предстaвят академична справка за последните 2 години. Полага се изпит по английски език, за някои от програмите - и по математика. Провежда се интервю.

Местоположение: Boston, Маssachusetts

Възраст на учениците: 14 – 18 год.

Образователни програми: American curriculum

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: USD 42 000