Информация

 

Основано през далечната 1882 г., Brillantmont е едно от най-старите пансионни училища в Швейцария, и до ден днешен принадлежи на фамилията, която го е създала. Намира се сред красив парк в центъра на града, и разполага с 8 сгради и спортни игрища. Обучението е по британската образователна система, със засилено изучаване на френски език. Предлага се и американската програма High School Diploma Programme. Възпитаниците на училището продължават образованието си в престижни университети в Швейцария, Англия, Италия, Канада, САЩ и Япония.

Brillantmont International School (Международното училище Брийанмон) се намира във френскоговорящата част на Швейцария, в живописния град Лозана, на северния бряг на Женевското езеро. Летището в Женева е само на 40 мин. с кола.

Общежитията са разположени на горните етажи на пет от сградите. Настаняването на  учениците е според пол и възраст, в просторни стаи с 1-3 легла, с уникален изглед към Женевското езеро и Алпите.

Практикуват се разнообразни спортове: тенис, плуване, баскетбол, бадминтон, йога, конна езда и футбол. Сред най-популярните клубове по интереси са Театралната школа и Модел на Обединените нации. Организират се екскурзии до Цюрих, Берн, Милано, Париж, а в периода януари-април - ски уикенди. През февруари учениците имат цяла седмица ски ваканция в Алпите.

Кандидатите представят академична справка за последните 3 години и препоръка от преподавател. Приемните изпити са по английски език и математика.

Местоположение: Lausanne

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Образователни програми: IGCSE, A Level, American High School Diplomа, зимни и летни езикови курсове

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: CHF 87 000 – CHF 96 000