Информация

 

Създадено през 1899 г. BCS е частно училище, предлагащо дневна и пансионна форма на обучение. В него се обучават над 350 деца от различни националности.

BCS функционира и като Спортна академия, като Тя разнообразната спортна програма, под ръководството на инструктори и треньори с изключително богат международен опит. Академията осигурява професионални тренировки в следните спортове: бадминтон, баскетбол, футбол, гребане, ръгби, плуване, тенис, триатлон.

Bournemouth Collegiate School се намира в близост до златистите плажове на Борнмът – курортно селище на южното крайбрежие на Англия. Разположен на брега на протока Ла Манш, градът е основан през 1810 г.

Учениците от 10 до 18-годишна възраст се настаняват в единични или двойни стаи в общежития на територията на училището, като момчета и момичета живеят отделно. Общежитията предоставят ползване на обща кухня, всекидневна и стая за отдих, оборудвана с телевизор.

В свободното си време учениците могат да ползват плувен басейн, фитнес център, закрита спортна зала, тенис кортове, библиотека и компютърна зала. Практикуват се спортове като баскетбол, тенис на маса, футбол, бадминтон, ръгби, нетбол, конна езда и др. Организират се кино и музикални вечери, боулинг игри, картинг състезания, караоке, посещения на театрални постановки и много други.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Държи се изпит по английски език за определяне на нивото на кандидата и Skype интервю.

Местоположение: Bournemouth, Dorset

Възраст на учениците: 10 – 18 год.

Образователни програми: GCSE, A Level

Стипендии: Да – до 40% от таксите за обучение

Годишна такса: GBP 37 980