Информация

 

Основано през 1977г., Bosworth Independent College днес е едно от водещите международни пансионни училища във Великобритания. То e част от огранизацията CATS Global Schools. Училището има отлични академични резултати. В него учат над 300 ученици от които 60% са чуждестранни, от различни нацоналности.

Bosworth Independent College е разположен в град Northampton в сърцето на Великобритания. Намира се на 1 час път с влак от Лондон.

Децата са настанени в единични или двойни стаи, в модерни общежития, разположени в самия кампус на училището. Всяка сграда има обща дневна, кухня и перално помещение. Дневната е място за отдих и е оборудвана с телевизор, DVD, билярдна маса и безжичен интернет.

Кампусът на училището е с изглед към просторен  парк, идеален за практикуване на спортове на открито, между които най-популярният е футбол. В близост се намира и спортната зала, в която вечер и през почивните дни учениците могат да участват в занимания на закрито: бадминтон, баскетбол, волейбол, тенис на маса. Другите извънкласни дейности включват клубове по йога, фотография, изкуства, плетене, участие в дебати, шах, чужди езици и музика.

За прием във всички програми е необходима академична справка от последните 2 години. Държат се  изпити за определяне на нивото по английски език и математика, и интервю.

Местоположение: Northampton, East Midlands

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Образователни програми: GCSE, Pre-GCSE, Pre-A-level, A Level, University Foundation, BTEC Business

Стипендии: Да – до 50% от таксата за обучение

Годишна такса: GBP 35 985