Информация

 

Училището е специализирано в подготовката на чуждестранни ученици за прием в елитни пансионни училища. Програмата е съобразена с езиковите и възрастовите потребности на децата, а целта е плавна адаптация към живота в пансионно училище. Обучението е в малки групи - до 8 деца. Учебната година в Bishopstrow е разделена на 4 срока, а училището е отворено 44 седмици в годината, което позволява учениците да остават там и пo време на междусрочните ваканции.

Bishopstrow College (Бишъпстроу колидж) се намира в едноименния град Bishopstraw в графство Wiltshire (югозападна Англия). Най-близкият голям град е Warminster. Училището има отлична база: модерни учебни зали, комфортни общежития, закрити и открити спортни игрища, фитнес зала, компютърна зала, център за допълнителна подготовка и др.

Bishopstrow College разполага с 4 общежития – отделни за момчета и за момичета. Учениците се настаняват в стаи с 2 или повече легла. Във всяко общежитие има обща скухня, дневна и градина.

Учениците могат да практикуват следните спортове: тенис, баскетбол, футбол, бадминтон, ръгби, крикет. Предлагат се и клубове по интереси –  приложни изкуства и занаяти, актьорско майсторство, готварство, компютри и др. През свободното време се организират барбекюта, разходки, интернационални вечери, а през уикендите - екскурзии до Лондон, Оксфорд, Бат, Стоунхендж, Уиндор, Уинчестър и др.

Кандидатите представят академична справка, сертификат за владеене на английски език и препоръка от преподавател,  и се явяват на интервю.

Местоположение: Bishopstrow, Warminster

Възраст на учениците: 7 – 17 год.

Образователни програми: интензивна езикова подготовка и обучение по отделни предмети,  IGCSE

Стипендии: не се предлагат

Годишна такса: GBP 33 300 – GBP 45 900