Информация

 

BBIS e международно англоезично училище, част от световната организация на IB училищата и първото в света акредитирано да провежда и четирите IB програми (от 3 до 19 год.) Средната успеваемост на финалните изпити е 36 т. Училището се гордее и с възпитаници постигнали абсолютния максимум от 45 т. Кампусът разполага с 4 учебни сгради, спортни игрища, 3 гимнастически салона, лаборатории, 2 компютърни зали, арт студиа, музикални зали, библиотека и кафетерия.

Berlin Brandenburg International School (Международното училище в Берлин Бранденбург) има отлично местоположение – на 17 км от Берлин и на около 20 от Потсдам.  

Учениците се настаняват в кампуса, в реновирано общежитие, което се намира между спортните игрища и учебния корпус, и включва модерно обзаведени стаи  с 1-2 легла, 2 кухни, столова, зала за отдих и игри, фитнес и градина.

Училището разполага с отлична спортна база за практикуване на фитнес, волейбол, баскетбол, футбол, тенис, хандбал, латино танци и др. Учениците могат да посещават някои от многобройните клубове по интереси: защита на човешките права, математика, уеб дизайн, френско кино, кирилицата като начин на комуникация, модел на Обединените нации, музика, визуални изкуства, театър и др.

Кандидатите полагат изпити по английски и немски език, математика, а понякога и по отделни предмети. Изискват се академична справка от последните 3 години, препоръка и интервю.  

Местоположение: Kleinmachnow

Възраст на учениците: 15 – 19 год.

Образователни програми: IB

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 41 800 – EUR 42 800