Информация

 

American International School - Salzburg (Американското международно училище) е разположено в Залцбург, в подножието на австрийските Алпи. Освен като родно място на Моцарт и значим културен център, градът се смята за един от най-красивите в Западна Европа.

Училището разполага с комфортни класни стаи и кабинети, а съотношението преподавател - ученици е 1:3. Обучението е на английски език, по американската образователна система. Възпитаниците на AIS-Salzburg продължават образованието си в престижни университети в САЩ, Канада, Великобритания, Австрия, Германия и Холандия. 

AIS-Salzburg е типично пансионно училище. Около 85% от учениците живеят в общежитията на пълен пансион през цялата година. Стаите са с 2 до 4 легла, със самостоятелен санитарен възел.

Учениците могат да практикуват плуване, тенис на корт, фитнес, баскетбол, волейбол и алпинизъм. Всяка година се организират 2 екскурзии до европейски градове, а през зимата - ски и сноуборд уикенди в австрийските Алпи.

Кандидатите полагат писмен изпит по английски език и представят академична справка за последните 2 години, както и препоръки от преподавател по

Местоположение: Salzburg

Възраст на учениците: 12 – 19 г.

Образователни програми: American High School Diploma, Advanced Placement (AP)

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 42 000 – EUR 44 000