Информация

 

Кампусът се простира на 50 хектара и предлага първокласни условия: модерни учебни зали, 25-метров басейн, 6 тенис корта, фитнес клуб, студиа за танци и аеробика, спортен център, атлетическа писта с олимпийски размери и др. ACS Cobham има дългогодишна традиция в преподаването както по международната програма IB (International Baccalaureate), така и по американската AP (Advanced Placement). Средната успеваемост на IB изпитите е 35.5 т. За чуждестранните ученици се предлага допълнителна езикова подготовка.

ACS Cobham International School се намира в живописното графство Съри, само на 40 мин. от Лондон и на 24 мин. от Хийтроу.

В общежитията на училището живеят целогодишно ученици от над 30 националности. Стаите са луксозно обзаведени, с 2 легла и самостоятелен санитарен възел. Интериорният дизайн, отворените пространства с естествена светлина, са резултат от инвестиционната политика на училище, която възлиза на 15 млн. британски лири.

Отличната спортна база предоставя възможност за практикуване на: плуване, аеробика, пилатес, голф, тенис на корт, танци, ръгби, волейбол, баскетбол и др. Предлагат се още клубове по интереси и екскурзии, както до английски забележителности, така и в чужбина.

Кандидатите представят академична справка за последните 3 години и 2 препоръки от преподаватели по английски език и математика. Полагат се изпити по английски език и математика, и се провежда интервю.

Местоположение: Cobham, Surrey

Възраст на учениците: 12 – 18 год.

Образователни програми: IB, APID, APCD, AP, US High School Diploma with Honours

Стипендии: Да – до 20% от таксите за обучение за ученици с отлични постижения

Годишна такса: GBP 51 920 – GBP 55 330