Информация

 

St Louis School e първото английско независимо пансионно училище в Италия и водещо пансионно училище в Европа. За последните четири години училището заема челно място на континента по резултати на учениците, завършващи програмата IB Diploma. В него се обучават ученици от 50 различни националности, а общежитието разполага с 26 места за ученици от гимназиалния курс. Също така, St Louis School e единственото международно средно училище в Mилано, което предлага пълна IGCSE програма. Базата на училището включва зали за баскетбол и волейбол, футболно игрище на открито, плувен басейн, фитнес зала и други удобства.

St Louis School част от веригата училища на Inspired Group. Намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и уникална атмосфера.  Впечатляващата катедрала Il Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на града привличат хиляди туристи от цял свят. Училището е в близост до известния парк Parco Sempione и триумфалната арка Arco della Pace и е само на 14 км от летище Милано.

Момчетата и момичетата се настаняват отделно, в новопостроеното общежитие в модерно обзаведени стаи с 2 легла.  На разположение на учениците са дневна с телевизор, перално помещение и други удобства. В трапезарията се сервира прясно приготвена здравословна храна.

Учениците могат да се включат в различни клубове по интереси в сферата на спорта, музиката, изкуството, журналистиката, или да изучават френски, немски  и други чужди езици. Спортната програмата включва баскетбол, волейбол, футбол, йога. През уикендите се организират посещения на историческите забележителности на Милано, галерии или музеи, както и екскурзии до езерото Комо, до Венеция, Рим, Флоренция и др.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Полага се тест за проверка на нивото на английския език и се провежда интервю по Skype.

Местоположение: Milano

Възраст на учениците: 14 – 18 год.

Образователни програми: IBDP, IGCSE

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: EUR 35 950 – EUR 37 000