Информация

 

Royall Russell много се гордее с факта, че НВ Кралицата на Великобритания е патрон на учебното заведение. Училището е основно през 1853г. и има завидна репутация не само поради първокачествените условия и прекрасната среда за обучение, които предлага, но и поради изключителното ниво на грижи, които се полагат за учащите се. Royal Russell има програма за продължително подобрение и усъвършенстване на базата си, което гарантира на децата, че ще получат най-доброто от британското пансионно обучение. Всяка година училището участва в инициативата “Учебен модел на Обединените нации” с 500 други ученици от цял свят. Училищната база е съчетание от внушителни старинни сгради и модерни съоръжения за обучение и отдих. На разположение на учениците има добре оборудван спортен център с гимнастически салон, наскоро реновирани общежития, научни лаборатории, мултимедийна библиотека, компютърен център и просторни класни стаи.

Royal Russell е традиционно английско пансионно училище, разположено в просторен частен парк само на 20км. южно от Лондон и на един час път с влак от летищата Heathrow и Gatwick. Местността Кройдън, в която се намира училището се отличава с природна красота и от всеки прозорец на училището има гледка към горите.

Училището предлага богато разнообразие от дисциплини за програмите GCSE и A Level за подготовка за прием в университет. За чуждестранните ученици има специални програми за повишаване на езиковото ниво, които през първата година на обучението са безплатни. Възпитаниците на Royаl Russell успяват да продължат образованието си в реномирани университети сред които Оксфорд, Кеймбридж и London School of Economics.

Royal Russell School разполага с 4 отделни общежития за момичета и момчета които са наскоро реновирани. Някои от стаите имат самостоятелни WC, но повечето използват общи санитарни помещения. Учениците се контролират от дежурен педагог по 24 часа в денонощието.

Училището предлага отлични условия за практикуване на следните спортове: тенис, футбол, хокей, крикет и нетбол. Големият вътрешен басейн и спортен център предлагат неограничени възможности за аква занимания и спортни тренировки.

Изпити по английски език и математика, които се полагат в офиса на агенция Скай Лайнс и академична справка за последните две години.

Местоположение: Croydon, Surrey, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 год.

Образователни програми: GCSE/ IGCSE, A-Level, BTEC

Стипендии: Да

Годишна такса: GBP 41 478