Информация

 

Кампусът e модерен, а академичната подготовка е индивидуална, съобразена с потенциала и целите, които се преследват. Обучението е в малки класове (средно по 8), а съотношението местни към чуждестранни учeници е 70% към 30%. Предлагат се разнообразни програми (вкл. специализирани по медицина и приложни изкуства), както и богат набор от предмети (над 40).

Училището е носител на множество награди.

Rochester Independent College (RIC) e част от Dukes Education, престижна образователна организация с мрежа от ясли, детски градини и училища в Англия. Колежът се намира в старинния град Рочестър, на 50 км от Лондон (37 мин. с влак) и впечатлява туристите с величествените си катедрала и замък. Тук е роден и живял бележития английски писател Чарлз Дикенс.

RIC предлага отлични условия за настаняване, в кампуса на колежа, в комфортни общежития със самостоятелни стаи със санитарен възел. Учениците навършили 18 г. възраст могат да изберат и настаняване в някое от университетските общежития.

Rochester Independent College организира богата програма от извънкласни занимания – възможност за практикуване на различни спортове, клубове по интереси, екскурзии до интересни градове и туристически забележителности, посещения на културни мероприятия и др.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полага се изпит по английски език и се провежда интервю.

Местоположение: Рочестър, Кент

Възраст на учениците: 13 – 19 год.

Образователни програми: Pre-GCSE, GCSE, Pre-A Level, A Level

Стипендии: Да – до 20% от годишната такса

Годишна такса: GBP 28 200 – GBP 40 800