Информация

 

Padworth College e основан през 1963 г. от оксфордския преподавател Питър Физън. Колежът въвежда неформална обстановка в обучението в малки групи и в тези условия се насърчават индивидуалните таланти на всички ученици.

Padworth College се намира на красиво, спокойно и сигурно място в историческа сградa само на 15 мин от университетското градче Рединг, на 40 мин от Оксфорд и на 45 мин от летище Хийтроу и Лондон.

Настаняването е в комфортни единични или двойни стаи в отделни общежития за момчета и момичета. Храненето става в столова към колежа. Има кухненски помещения в пансиона за приготвяне на храна и стаи за социализиране.

Децата се насърчават да участват в извънкласни дейности, организирани от персонала на училището или от външни инструктори след учебните часове и през почивните дни. Предложенията за спорт са баскетбол, футбол, фитнес и др. На разположение са клубове по икономика и философия, дискусионен клуб, класове по актьорско майсторство и пеене. Програмата се допълва от екскурзии в събота, посещения на театър, музеи и художествени галерии, пейнтбол.

За кандидатстване за GCSE, A Level или Pre-A level се изисква попълнен формуляр, препоръка от директора на училището и академична справка за последните две години. Кандидатите трябва да положат приемни изпити по английски език и математика. Провежда се и онлайн среща с всички кандидати.

Местоположение: Рединг, Великобритания

Възраст на учениците: 14 – 19 год.

Образователни програми: GCSE/ IGCSE, A Level, International Foundation Year

Стипендии: Не се предлагат

Годишна такса: GBP 38 940 – 39 330