Информация

 

The Worthgate School (CATS College Canterbury) впечатлява не само с архитектурата си, която съчетава традиционния стил с модерен интериорен дизайн, но и с отличната академична подготовка. The Worthgate School e международно училище и предлага богата палитра от академични програми. То е носител на редица престижни награди и е в челната класация на най-добрите IB колежи в Англия (cредната успеваемост на финалните изпити е 37 т.). Възпитаниците му продължават образованието си в престижни университети в Европа, САЩ и цял свят.

CATS College Canterbury (КЕТС Колидж Кентърбъри) се намира в близост до историческия център на Кентърбъри – един от най-популярните градове във Великобритания. Кентърбъри е разположен само на 50 мин. с влак от Лондон и е определян като най-безопасният град за живеене в Англия.

В зависимост от възрастта си учениците се настаняват в едно от шестте модерни общежития на колежа. Стаите са с 1 или 2 легла, със самостоятелен санитарен възел.

Предлагат се отлични възможности за практикуване на различни спортове като: тенис, конна езда, футбол, баскетбол, плуване, стрелба с лък, колоездене. С особена популярност се ползват клубовете по интереси: дебати, кодиране, финанси, науки, литература, лидерство, предприемачество, модел на Обединените нации и др. Целогодишно се организират екскурзии до Лондон, Eдинбург, Кеймбридж и други градове във Великобритания.

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат изпит по английски език, а за някои от програмите - и по математика. Провежда се интервю.

Местоположение: Canterbury, Kent

Възраст на учениците: 14 – 19 год.

Образователни програми: GCSE, GCSE Preparation, Pre-Programme, IB, A Level, University Foundation, летни курсове

Стипендии: Да – до 50 % от таксата за обучение

Годишна такса: GBP 32 985 – GBP 44 445